Друга назва сорту - «Олена». Плоди «Студентки» мають великі розміри - досягають 300 гр. Мають форму трохи асиметричного яблука яскраво жовтого кольору, зустрічаються екземпляри зі злегка рум'яним бочком. Плоди щільні і соковиті, виражено терпкого смаку, всередині кремового відтінку, на поверхні є опушення сріблястого відтінку, яке проходить до дозрівання, шкірка тонка, але міцна. Дерево досягає 3-4 метрів, має крону компактної форми у вигляді широкого овалу. Переваги сорту: • Сорт дає дуже хороший урожай смачних плодів; • Дуже добре підходить для заготовок; • «Студентка» вельми життєздатна і добре адаптується до зовнішніх умов; • Сорт проявляє хорошу стійкість до зимових морозів; • Плоди відмінно зберігають форму і смак в звичайних домашніх умовах, не буріють навіть при теплих температурах.
Цінність плодів айви Плоди айви містять залізо, кальцій, магній, фосфор і інші цінні для організму речовини, вітаміни А, В, С, Р. Вміст вітаміну С в них п'ятикратно перевищує його ж зміст в цитрусових. Айва допомагає при застуді, недокрів'ї, а також блювоті, хворобах сечовидільної системи і шлунково-кишкового тракту. Ефективно використовується для зміцнення судин, капілярів і зниження тиску, допомагає впоратися з дефіцитом заліза. Особливо високу цінність айва має для людей у віці, вагітних жінок, спортсменів, дітей під час інтенсивного розвитку і зростання.